Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Açma İşlemleri
Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Dönüşüm İşlemleri
Özel Öğrenci Yurtları Kurucu-Kurucu Temsilcisi Değişiklik İşlemleri
Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yerleşim ve Kontenjan İşlemleri
Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Kurucu-Kurucu Temsilcisi Değişiklik İşlemleri
Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Uygulama Sınavı Görevli Tercih İşlemleri
Motorlu taşıt sürücü kurslarında öğrencilerin ehliyet alabilmesi için girmeleri gereken uygulama sınavları için görevli atama işlemlerinizde de uzman danışmanlarımızla birlikte sizlere destek olmaktayız. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alacak personelin sahip olması gereken nitelikler ve kurumunuzdan istenecek belgeler hakkında sizleri bilgilendirmekteyiz.Özel Öğretim Danışmanlık
- Kurum açılış işlemleri
- Kapatma, devir, nakil ve kurucu değişikliği
- Binanın uygun olup olmadığının tespiti
- Binanın uygun hale getirilmesi için yapılacak iyileştirme, tadilat ve onarım planlaması
- Kat yerleşim planı hazırlanması ve kontenjan tespiti
- Kurum binası için gerekli raporların çıkartılması
- Kurum açıldıktan sonra işleyişe yönelik yönlendirme ve danışmanlık
- MEB tarafından yapılan rutin denetimlere hazırlık
- Güncel mevzuat bilgilendirmesi
- Personel atama işlemleri
- Evrak takip ve öğrenci kayıt işlemleri
- Öğrenci sertifikasyon
- Kurum personel eğitimi

Danışmanlık Hizmetleri
Özel Muhtelif Kursların yüksek standartlarda olması, sınıf yapılarının ve binaların MEB şartlarına uygun olması, eğitim içeriklerinin MEB’e uygun olması gerekmektedir. Bu bağlamda Özel Muhtelif Kurslar açma işlemleriniz için danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmanız sürecin kısalmasında sizlere avantaj sağlayacaktır. Hem maliyet hem de zaman kaybından kurtulmak için danışmanlarımız sizlere süreç boyunca destek olmaktadır.Kurumunuz veya sektörünüz için profesyonel tavsiyeler mi arıyorsunuz?
- İstanbul
- Ankara
- Bursa
- İzmir
- + 81 il
Uygulama sınavı görevli tercih işlemlerinizi yapabilmeniz için aşağıdaki adresten yararlanabilirsiniz.
MADDE 31 (Değişik- 05/12/2015-29553 RG) – (1) Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu bir başkan ve bir üyeden oluşur. Başkan ve üye; Genel Müdürlük, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü personeli veya o ilçede bulunan okullarda görevli öğretmenler ve diğer personel arasından, Bakanlıkça verilmiş motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi bulunan, en az yüksekokul mezunu, en az üç yıl önce alınmış ve kursiyerin alacağı sürücü sertifikası sınıfından sürücü belgesi bulunanlar arasından oluşturulur.
Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görevlendirilecekler arasında kursiyerin alacağı sürücü sertifikası sınıfından sürücü belgesi bulunmaması halinde “M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sürücü sertifikası sınıfından en az “A2” sürücü belgesi olanlar, diğer sürücü sertifikası sınıfından ise en az “D” sınıfı sürücü belgesi bulunanlar arasından oluşturulur. Komisyonun oluşumu ve görevlerine ilişkin diğer usul ve esaslar Genel Müdürlükçe belirlenir.
(2) Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan personel, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince; mevzuatta değişiklik yapılması veya uygulamalarda eksiklik görülmesi halinde Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre hizmet içi eğitime alınır. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alanlardan hizmet içi eğitim sonunda yapılan değerlendirmede başarılı olanlara sınavlarda görev verilir. Yeterli olmayanlar tekrar hizmet içi eğitimine alınırlar. Bu eğitimi almayanlarla eğitim sonucunda yapılan sınavda başarısız olanlara ve Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin altıncı fıkrası hükmü gereği bir yıl süre ile görev verilmeyen direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyesine, bir yılsonunda tekrar hizmet içi eğitimine katılıp başarılı olmadan direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev verilmez.”
Bu madde hükümlerine göre; Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu bir başkan ve bir üyeden oluşmaktadır.
Başkan ve üye; Genel Müdürlük, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü personeli veya o ilçede bulunan okullarda görevli öğretmenler ve diğer personel arasından, Bakanlıkça verilmiş motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi bulunan, en az yüksekokul mezunu, en az üç yıl önce alınmış ve kursiyerin alacağı sürücü sertifikası sınıfından sürücü belgesi bulunanlar arasından oluşturulmaktadır.
Yönetmelik metninde öncelik sıralaması yapıldığından öncelikle Genel Müdürlük personeli sonra il/ilçe milli eğitim müdürlüğü personeli sonra ise ilçede bulunan okullarda görevli öğretmenler arasından direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu oluşturulmaktadır.