Özel Eğitim Okulu Kapatma İşlemleri
Kurucunun kurumu kapatması, kademeli kurum kapatma ve usulsüz kapatma konularında hem hizmet hem de bilgilendirme danışmanlığı yaparak eğitim kurumunuzu kapatırken MEB tarafından şart koşulan belirli adımları ve prosedürleri uygulamaktayız. Kapatma koşullarına göre istenen belgeleri temin ederek başvuru işlemlerini yapmakta ve süreci takip etmekteyiz.
Özel Öğretim Danışmanlık ve Rehberlik
- Kurum açılış işlemleri
- Kapatma, devir, nakil ve kurucu değişikliği
- Binanın uygun olup olmadığının tespiti
- Binanın uygun hale getirilmesi için yapılacak iyileştirme, tadilat ve onarım planlaması
- Kat yerleşim planı hazırlanması ve kontenjan tespiti
- Kurum binası için gerekli raporların çıkartılması
- Kurum açıldıktan sonra işleyişe yönelik yönlendirme ve danışmanlık
- MEB tarafından yapılan rutin denetimlere hazırlık
- Güncel mevzuat bilgilendirmesi
- Personel atama işlemleri
- Evrak takip ve öğrenci kayıt işlemleri
- Öğrenci sertifikasyon
- Kurum personel eğitimi
Danışmanlık Hizmetleri
Özel okullarınızın kapatma süreci için gerekli olan şartları taşıyıp taşımadığını kontrol ederek hızlı bir şekilde başvurularınızı sonuca bağlamakta ve siz eğitim kurumunuzun son faaliyetlerini yürütmeye devam ederken uzman danışmanlarımız süreci başarıyla yönetmektedir.Ek Hizmetler
- İstanbul
- Ankara
- Bursa
- İzmir
- + 81 il
MADDE 16 – (1) Kurucu veya kurucu temsilcisi, kurumunu başka bir binaya nakledeceğini, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d), (h), (ı), (k), (l) ve (m) bentlerinde belirtilen belgeler ve mevcut binadaki araç ve gereci yeni binaya taşıyacağına ve eksik araç ve gereci tamamlayacağına ilişkin kurucunun yazılı beyanıyla birlikte kaymakamlık veya valiliğe bildirir. Nakil yapılacak binanın; bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesine göre düzenlenecek raporun incelenmesi sonucunda, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan kurum açılacak bina, araç ve gereçle ilgili şartlara uygun olduğunun görülmesi hâlinde, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatını veren merci tarafından (Değişik ibare:RG- 8/8/2015-29439) on beş iş günü içerisinde kurum nakline izin verilir. Bu süre, okullar için evrakın Genel Müdürlük evrakına giriş tarihinden itibaren hesaplanır. Bu izin işlemi tamamlanmadan yeni bina veya binalarda öğretime başlanamaz ve öğrenci kaydedilemez.
(2) (Değişik:RG-7/9/2013-28758) Yangın, deprem, sel, sağlık sebepleri ve tahliye kararı gibi hâllerden dolayı binayı ani olarak terk etme durumunda kalan kurumlar; sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin rapor hariç diğer nakil şartları aranmaksızın kurumda uygulanan öğretim programlarına kayıtlı öğrenci veya kursiyer sayısına uygun başka bir binada valiliğin izniyle geçici olarak en çok bir yıl faaliyetine devam edebilir. Bir yıl sonunda şartları uygun binaya nakli yapılmayan kurumlardan mazeretleri uygun görülenlere Bakanlıkça bir yıl daha geçici izin verilebilir. (Değişik ibare:RG-3/7/2016- 29761) Kurumlara valiliklerce verilen geçici nakil izinleri Bakanlığa bildirilir. Verilen süre sonunda şartları uygun bina bulunarak nakil izni almayan kurumların kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilir.
(3) İller arasında kurumların nakli yapılamaz.
Ayrıca başvuru yapmak için:
- Kurum binasının tapu fotokopisi veya öğretim süresince kira sözleşmesinin onaylı örneği
- Kurum bina ve çevresinin sağlık yönünden uygun olduğuna ilişkin rapor
- İtfaiye müdürlüğü raporu
- Kurum binasının sağlam ve dayanıklı olduğuna dair teknik rapor
- Mevcut binadaki araç ve gereci yeni binaya taşıyacağına ve eksik araç ve gereci tamamlayacağına dair kurucunun yazılı beyanı