Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Açma İşlemleri

Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Açma İşlemleri

Özel motorlu taşıt sürücü kursu açmak isteyenlerin izlemesi gereken yollar, kurumun ve binanın sahip olması gereken standartlar, başvuruların nereye yapılması gerektiği, başvuru sonucunun nasıl takip edileceği gibi danışmanlık hizmetlerimizle özel sürücü kursunuzun açılma sürecini hızlandırmakta, eğitim sektörüne yapacağınız yatırımın boşa gitmemesini sağlamaktayız.

Özel Öğretim Danışmanlık

  • Kurum açılış işlemleri
  • Kapatma, devir, nakil ve kurucu değişikliği
  • Binanın uygun olup olmadığının tespiti
  • Binanın uygun hale getirilmesi için yapılacak iyileştirme, tadilat ve onarım planlaması
  • Kat yerleşim planı hazırlanması ve kontenjan tespiti
  • Kurum binası için gerekli raporların çıkartılması
  • Kurum açıldıktan sonra işleyişe yönelik yönlendirme ve danışmanlık
  • MEB tarafından yapılan rutin denetimlere hazırlık
  • Güncel mevzuat bilgilendirmesi
  • Personel atama işlemleri
  • Evrak takip ve öğrenci kayıt işlemleri
  • Öğrenci sertifikasyon
  • Kurum personel eğitimi
2

Bizimle İletişime Geç

Danışmanlık Hizmetleri

Özel Muhtelif Kursların yüksek standartlarda olması, sınıf yapılarının ve binaların MEB şartlarına uygun olması, eğitim içeriklerinin MEB’e uygun olması gerekmektedir. Bu bağlamda Özel Muhtelif Kurslar açma işlemleriniz için danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmanız sürecin kısalmasında sizlere avantaj sağlayacaktır. Hem maliyet hem de zaman kaybından kurtulmak için danışmanlarımız sizlere süreç boyunca destek olmaktadır.
Bina Sağlamlık Raporunun Alınması
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gerekli olan binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik raporunun yönetmelik ve yönergelere uygun şekilde alınması. Bina Sağlık Raporunun Alınması
Bina Çevresinin Sağlık Yönünden Uygun Olduğu Raporunun Alınması
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için alınması gereken binanın ve çevresinin sağlık yönünden uygun olduğuna ilişkin raporun MEB yönetmelik ve yönergelerine uygun şekilde alınması. Bina Çevresinin Sağlık Yönünden Uygun Olduğu Raporunun Alınması
Yangın Önlemlerinin Alındığında Dair Raporun Temini
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için başvuruda gerekli olacak binada yangına karşı gerekli önlemlerin alındığına ilişkin itfaiye müdürlüğünden gerekli raporunun alınması. Yangın Önlemlerinin Alındığında Dair Raporun Temini
Engelli Merdiveni veya Engelli Merdiven İnip Çıkma Cihazı Temini
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gereken yönetmelik ve yönergedeki şartlardan engelli merdiveni veya engelli merdiveni inip çıkma cihazının temin edilmesi. Engelli Merdiveni veya Engelli Merdiven İnip Çıkma Cihazı Temini

Kurumunuz veya sektörünüz için profesyonel tavsiyeler mi arıyorsunuz?

Türkiye Genelinde Danışmanlık Hizmetleri – Her Yerde Eğitim!
Başta İstanbul olmak üzere Anadolu Yakası’nda Kadıköy, Acıbadem, Koşuyolu, Göztepe, Kozyatağı, Bostancı, Altunizade, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Batı Ataşehir, Yeni Sahra, İçerenköy, Maltepe, Kartal, Pendik, Kurtköy, Caddebostan, Erenköy, Şaşkınbakkal, Fenerbahçe semtlerinde; Avrupa Yakası’nda Taksim, Cihangir, Nişantaşı, İstiklal, Galata, Karaköy, Şişli, Mecidiyeköy, Esentepe, Gayrettepe, Etiler, Beşiktaş, Levent, Maslak, Bakırköy, Bahçelievler, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Beykent semtlerinde; Türkiye genelinde ise başta Ankara, Bursa, İzmir, İzmit, Antalya şehirleri olmak üzere 81 ilde özel eğitim ve öğretim kurumu danışmanlık hizmetlerimizi vermekteyiz. Hizmet Bölgelerimiz
  • İstanbul
  • Ankara
  • Bursa
  • İzmir
  • + 81 il
Kursların Açılması İçin Gerkenler

MADDE 8 – (Değişik: RG-7/3/2017-30000)

(1) Özel motorlu taşıt sürücüleri kursuna, 5580 sayılı Kanun ve 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda iller ve ilçelerin nüfusu da dikkate alınarak Bakanlıkça kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenir. “G” sınıfı sertifika hariç biri “B” sınıfı sertifika olmak şartıyla en az üç sertifika sınıfı öğretim programı uygulamak üzere kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenir.

(2) Merkez ilçe ve ilçelerin nüfusuna göre merkez ilçe ve ilçede açılacak kurum sayısı belirlenirken Türkiye İstatistik Kurumunun her yıl belirlediği sayılar esas alınır. Nüfusu;

  1. a) 10.000-20.000 arası olan ilçelerde bir,
  2. b) 20.001-30.000 arası olan ilçelerde iki,
  3. c) 30.001-50.000 arası olan ilçelerde üç,

ç) 50.000’den sonraki her 50.000 nüfus için ise üç, kurum açılmasına izin verilir. Toplam nüfusu 10.000’in altında olan ilçelerde ise kurs açılamaz.

(3) Nüfusu azalan ilçelerde, mevcut kurslar faaliyetlerine devam eder. Ancak bu ilçelerdeki kursların herhangi bir nedenle kapatılması halinde yeni kurs açılması, ikinci fıkra hükümlerine göre belirlenir.

(4) Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl ilan edilen il ve ilçelerin nüfusuna göre kurs açılacak il ve ilçeler, Genel Müdürlüğün internet sitesinde Bakanlıkça Şubat ayı içerisinde ilan edilir. Kurs açılacak il ve ilçeler için kurucular tarafından başvuruların hangi tarih ve saatte başlayacağı başvuru tarihinden en az bir ay önce Genel Müdürlüğün internet sayfasında ilan edilir. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde belirtilen kurucu veya kurucu temsilcisine ait şartları taşıyanlardan kurs açmak isteyenler, başvuru tarihinden itibaren bir ay içerisinde; kurs açmak istediği il ve ilçeyi, kurucu veya kurucu temsilcisinin kimlik, adres, iletişim ve öğrenim durumu bilgilerini, Genel Müdürlüğün internet sayfasında yer alan başvuru ekranından girerek müracaat eder.

(5) Her il ve ilçe için müracaat eden kurucu veya kurucu temsilcisine ait kimlik bilgileri, öğrenim durumu ve adli sicil sorgulaması başvuru önceliğine göre Genel Müdürlükçe yapılır. Sorgulama sonucunda kurs açmasında sakınca görülmeyen müracaat sahiplerinin, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen belgeleri üç ay içerisinde tamamlayıp il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne vermesi gerektiği Genel Müdürlükçe ilgili valiliğe, valilikçe de müracaat sahibine yazı ile bildirilir. Kurs açmak üzere müracaat eden kurucu veya kurucu temsilcisi, verilen süre sonuna kadar belgelerini eksiksiz olarak teslim etmezse veya il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce yapılan inceleme sonucunda belgelerinin ilgili mevzuata uygun olmadığı tespit edilirse bu durum yazı ile müracaat sahibine bildirilir ve yazı ekinde belgeler iade edilir. Ayrıca konu hakkında Genel Müdürlüğe bilgi verilir. Bu kurucu veya kurucu temsilcisine iki yıl süre ile kurs açmak için Genel Müdürlüğün internet sayfasında yer alan başvuru ekranı girişine izin verilmez.

(6) Genel Müdürlüğün internet sayfasında yer alan başvuru ekranına aynı il veya ilçe sınırları içinde birden fazla kurs açma müracaatı olması durumunda, müracaat eden farklı kişiler ilk müracaattan itibaren sıralanarak farklı kişiler tarafından açılacak kurs sayısı kadar müracaat edilmesi halinde tümüne, farklı kişiler tarafından açılacak kurs sayısından fazla müracaat edilmiş olması halinde ise başvuru sırasına göre beşinci fıkra hükümleri doğrultusunda işlem başlatılır. Müracaat edenlerin belgelerinin iade edilmesi durumunda sırasıyla sonraki müracaat edenler için aynı işlem uygulanır.

Özel Kurslar İçin Valilikçe Tanzim Edilecek Belgeler

  • Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor
  • İki ilköğretim müfettişi tarafından düzenlenmiş rapor
  • Sağlık ve sosyal yardım müdürlüğü raporu
  • İtfaiye müdürlüğü raporu

Yukarıda belirtilen belgeler milli eğitim müdürlüklerince incelenerek  uygun görülenlere  beş iş günü içerisinde “Kurum Açma İzni” ile işyeri çalışma ve ruhsatı verilir.

Danışmanlık İçin Fiyat Bilgisi ve Teklif Al

Özel kurs ve okul açma danışmanlığı, kurumsal eğitimler ve koçluk hizmetlerimiz hakkında fiyat teklifi almak için bizimle iletişime geçin.