Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Açma İşlemleri
Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Dönüşüm İşlemleri
Özel Öğrenci Yurtları Kurucu-Kurucu Temsilcisi Değişiklik İşlemleri
Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yerleşim ve Kontenjan İşlemleri
Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Kurucu-Kurucu Temsilcisi Değişiklik İşlemleri
Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Program İlavesi İptal Ekleme
Var olan özel kurslarınıza program ya da bina eklemesi yapmak, herhangi bir eğitim programını iptal etmek isterseniz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanarak daha hızlı sonuç alabilirsiniz. MEB’in belirlediği şartların ve standartların sağlanarak uygulandığı kurum ilave ve iptal süreçlerinde gerekli olan dilekçeleri hazırlıyor, programlara ait araç gereç listesini belirliyor, valilik başvurularını yapıyor ve sonucu takip ediyoruz.Özel Öğretim Danışmanlık
- Kurum açılış işlemleri
- Kapatma, devir, nakil ve kurucu değişikliği
- Binanın uygun olup olmadığının tespiti
- Binanın uygun hale getirilmesi için yapılacak iyileştirme, tadilat ve onarım planlaması
- Kat yerleşim planı hazırlanması ve kontenjan tespiti
- Kurum binası için gerekli raporların çıkartılması
- Kurum açıldıktan sonra işleyişe yönelik yönlendirme ve danışmanlık
- MEB tarafından yapılan rutin denetimlere hazırlık
- Güncel mevzuat bilgilendirmesi
- Personel atama işlemleri
- Evrak takip ve öğrenci kayıt işlemleri
- Öğrenci sertifikasyon
- Kurum personel eğitimi
Danışmanlık Hizmetleri
Özel Muhtelif Kursların yüksek standartlarda olması, sınıf yapılarının ve binaların MEB şartlarına uygun olması, eğitim içeriklerinin MEB’e uygun olması gerekmektedir. Bu bağlamda Özel Muhtelif Kurslar açma işlemleriniz için danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmanız sürecin kısalmasında sizlere avantaj sağlayacaktır. Hem maliyet hem de zaman kaybından kurtulmak için danışmanlarımız sizlere süreç boyunca destek olmaktadır.Kurumunuz veya sektörünüz için profesyonel tavsiyeler mi arıyorsunuz?
- İstanbul
- Ankara
- Bursa
- İzmir
- + 81 il
MADDE 13 – (1) Okullar dışındaki diğer kurumlar için kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almış bulunan kurucu veya kurucu temsilcisi;
- a) Dilekçe,
- b) Kurumun son yerleşimini gösteren dört adet 35×50 cm veya A3 ebadında kâğıtlara çizilmiş yerleşim planının millî eğitim müdürlüğünce onaylı örneği,
- c) İlave edilecek öğretim programının onaylandığı Talim ve Terbiye Kurulu kararının tarih ve sayısı,
ç) Programa ait araç ve gereç listesi,
- d) Görevlendirilecek eğitim personeline ilişkin çalışma izin tekliflerinin yapılacağına dair kurucunun yazılı beyanı ile valiliğe başvurur.
(2) İl millî eğitim müdürlüğünce yaptırılacak inceleme sonucunda uygun görülmesi hâlinde kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı veren merci tarafından program ilavesi yapılır.
Ancak, C, D ve E sertifika sınıfı öğretim programlarından herhangi biri için izin almış olan motorlu taşıt sürücüleri kursuna, bu öğretim programlarından birinin ilave edilmek istenmesi ya da (EK-4) eki tabloda yer alan öğretim programlarını uygulamak üzere izin alan kurslardan, tabloda belirtilen diğer öğretim programlarını da ilave yapmak için başvurmaları hâlinde kurumda il eğitim denetmenlerince inceleme yapılmaz.
(3) Yapılan inceleme sonucunda program ilavesinde sakınca bulunmadığının belirtilmesi hâlinde, okullar dışındaki kurumlara beş iş günü içinde valilikçe program ilavesi yapılır. Kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı (EK-2) veya (EK-3) yeniden düzenlenir.
Program İptali İçin Gerekenler
MADDE 20 – (3) Kurucunun isteği üzerine kurumlarda uygulanan programlardan birinin iptali için; il millî eğitim müdürlüklerince o programda kayıtlı öğrenci veya kursiyer bulunmadığı ve iptalinde sakınca olmadığına ilişkin düzenlenecek rapora göre kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı veren merci tarafından program iptal edilir.